L'exsecretari d'Interior Cèsar Puig tem que la sentència del Suprem li pugui jugar en contra

Puig defensa la seva innocència i assegura que l'1 d'octubre no va donar ordres als Mossos. Ho ha dit al programa Saló de Plens de TAC12. Puig espera que la sentència del Tribunal Suprem sigui justa però tem que, si el seu judici a l'Audiència Nacional comença després de saber-la, això els vagi en contra.

No serà probablement fins després de l’estiu quan l’exsecretari d’Interior de la Generalitat, César Puig, serà jutjat a l’Audiència Nacional per la causa del referèndum de l’1 d’octubre. Un judici on també es jutjarà l’exmajor dels mossos, Josep Lluís Trapero, l’exdirector de la policia catalana, Pere Soler, i la intendent Teresa Laplana. Depenent de la data final, la vista podria començar amb la sentència de la causa que s’està jutjat aquests dies al Tribunal Suprem damunt la taula. Això, segons Puig els pot jugar en contra.

Ens trobem davant d’una causa que està dividida en diferents seus judicials, entre ells el Tribunal Suprem, l’Audiència Nacional o el jutjat d’instrucció número 13 de Barcelona. Una decisió que va prendre el jutge Llarena per no fer una macrocausa. Això, segons Puig, ha estat inapropiat, però tot i aquestes circumstàncies confia en què s’acabi dictant una sentència justa.

Puig, que està en llibertat sense fiança amb mesures cautelars, s’enfronta a una pena d’11 anys de presó per un delicte de rebel·lió. Insisteix, però, que ell en cap moment, va donar ordres als mossos perquè el càrrec que exercia en aquell moment no li permet per llei.

Des del passat mes de gener, César Puig exerceix de director dels Serveis Jurídics de la Generalitat.