Valls retira la pancarta que demanava la llibertat dels presos polítics

L'Ajuntament de Valls ha retirat aquest dimecres la pancarta de la façana consistorial, on es demanava la llibertat dels presos polítics. Una denúncia del Partit Popular a la Junta Electoral ha generat el requeriment al consistori vallenc, que de seguida ha complert amb la resolució.

Neta de símbols. De la façana de l’Ajuntament de Valls no hi penja ja la pancarta reclamant la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats que hi ha lluït durant els últims mesos. El govern municipal n’ha ordenat la retirada atenent, de forma immediata, el requeriment que ha rebut de la junta electoral de la zona de Valls arran d’una denuncia del Partit Popular. En la seva resolució la junta electoral estima que la pancarta conté un missatge i símbols que s’identifiquen amb determinades candidatures que es presenten a les eleccions. Per això, entenent que vulnera la neutralitat que ha d’emanar del consistori, n’ha demanat, a l’alcalde de Vals,  la retirada en un termini màxim de 48 hores. L’Ajuntament ha respost amb fets. Sense esgotar el termini, l’ha retirat només rebre el requeriment.

Des del PP vallenc s’argumenta que els populars han vist necessari cursar la denuncia per garantir la neutralitat de l’Ajuntament de Valls tot i lamentar que la batalla pels símbols concentri l’atenció dels prolegòmens de les eleccions que han de tenir lloc els propers mesos.

El requeriment de la Junta Electoral de la zona de Valls també insta als Mossos d’Esquadra a verificar, aquest divendres a les tres de la tarda, si s’ha retirat la pancarta denunciada pels populars a la Junta Electoral.