Un derbi Ploms Salle-CB Valls que pot sentenciar el passi a la Final Four d'ascens a Copa Catalunya

Les vallenques obren la taula classificatòria de Primera Catalana amb un avantatge relativament còmode respecte al primer rival que quedaria fora de la fase per pujar. Queden set jornades i guanyar dissabte seria providencial.

El triomf davant el Morell al Joana Ballart ha permès que el Club Bàsquet Valls conservi la primera plaça de la Primera Catalana en solitari i amb un partit d'avantatge sobre el Premià. Els dos millors jugaran al juny la fase per pujar a Copa Catalunya. Amb 21 victòries, els principals perseguidors són la SAFA i el mateix Morell amb 17. Després d'un moment de dubte per la derrota a Premià, la versió més regular del Valls ha tornat.

L'equip dirigit per Benet Ibañez només ha ensopegat dos cops en tota la temporada i una d'elles va ser justament contra el Ploms Salle, cinquè classificat i amb opcions remotes d'accedir al 'playoff'. Vallenques i reusenques es coneixen a la perfecció.

El Ploms Salle-Club Bàsquet Valls es disputarà dissabte a les 19.30 hores. La fase final es jugarà l'1 i el 2 de juny, i Valls optarà a ser la seu de la competició.