Demanen donacions de material per ampliar el banc de recursos sanitaris adaptats

La Fundació Vilaniu fa una crida als vallencs per ampliar, a través de donacions de material adaptat de salut que les famílies ja no facin servir, el banc de recursos tècnics que gestiona l'entitat en coordinació amb la regidoria de benestar social de l'Ajuntament de Valls. El banc va néixer l'any passat amb una primera inversió del consistori provinent dels pressupostos participatius que ha tingut continuïtat en posteriors pressupostos.

Actualment, de la seixantena de màquines (grues elevadores, llits articulats o caminadors entre altres, de què disposa el banc, 35 estant cedits a particulars que d'aquesta forma poden fer front a les necessitats provocades per la dependència sense haver de costejar-se el material terapèutic. També amb la complicitat d'Egueiro, que realitza el manteniment de les màquines, l'Ajuntament costeja els elements més cars. Per això, des de la Fundació Vilaniu es demana la donació de material més corrent, com cadires de rodes.

 A Valls hi ha 1.800 persones amb dependència reconeguda. Sovint gent gran i en alguns casos, persones grans que viuen soles. En aquest sentit, des de Càritas i la Fundació Gent Gran s'han engegat dos programes d'acompanyament a aquest tipus de persones. Les dues entitats busquen voluntaris per ampliar el volum de persones ateses pel servei, que ara en són onze.