El futbol i l'esport, eines d'inclusió social

Dos cops a la setmana, a les pistes poliesportives de l'Institut Jaume Huguet de Valls s'hi concentren una quarantena d'infants i joves d'entre 10 i 18 anys per participar d'un programa d'inclusió social impulsat des de la Fundació Barça que pretén inculcar valors necessaris per a la practica esportiva i pel dia a dia que utilitza el futbol com a eina de treball. Es tracta del Futbolnet.

 FutbolNet, defugint la competitivitat, treballa la cohesió i la participació amb una metodologia en què primer el grup fixa les normes a seguir en l'activitat a desenvolupar i en acabar, s'avalua ell mateix seguint els paràmetres establerts d'inici pels propis participants. La metodologia, que utilitza l'activitat física i el futbol coma eina de reflexió, permet fomentar la creació de vincles i facilitar l'adquisició i desenvolupament de competències entre els participants, entre altres valors.

L'activitat es dirigeix essencialment a joves en risc d'exclusió social. De fet, a Valls hi arriben derivats de serveis socials. No és el primer cop que es desenvolupa l'activitat. Ara fa set anys ja es va desenvolupar el mateix programa a la capital de l'Alt Camp.

Valls és un dels 43 municipis catalans on la Fundació Barça desenvolupa aquesta activitat, que va iniciar-se el mes d'octubre