Albert Batet promociona Dolors Farré com a alcaldable

És l’escollida per liderar el projecte dels hereus de Convergència a Valls. L’actual alcalde no es presentarà i assenyala Farré com la seva successora com a candidata. Farré ja ha assegurat que accepta el repte i dilluns serà el partit qui l’haurà de ratificar en assemblea.

Dolors Farré, acceptava el repte d'assumir el lideratge de l'espai polític encapçalat per Albert Batet a Valls durant els últims 11 anys per explicitar, tot seguit, la fotografia del relleu. Després de dotze anys com a regidora, primer amb Dolors Batalla i posteriorment amb Albert Batet, Dolors Farré lluitarà en les pròximes eleccions municipals per mantenir una alcaldia, la de Valls, governada des de l'any 2003 per Convergència i Unió, els últims onze anys amb el lideratge del seu valedor, Albert Batet. L'actual alcalde de Valls va destacar l'energia i proximitat de Farré per argumentar la seva aposta per l'actual regidora de Via Pública de l'Ajuntament de Valls, al mateix temps que parlava de regeneració política per justificar la seva renuncia.

Batet no va ser l'únic que va beneir la candidatura de Dolors Farré. Virtualment i des de l'exili, Carles Puigdemont també ho va fer. Va ser un dels moments emotius d'una conferència de l'alcalde Batet en què aquest va aprofitar per reivindicar la feina feta durant els seus mandats.

Una vegada anunciat, dilluns que ve l'assemblea local del PDeCAt haurà de ratificar la candidatura de Farré com a cap visible d'una llista que els últims mesos ha dissenyat de forma conjunta amb el mateix Albert Batet. Una llista, la de Junts per Valls, encara per oficialitzar però que inclouria moltes cares noves que no necessàriament provenen de l'espectre polític del centredreta.

Xavier Salat, director de l'Institut d'Estudis Vallencs, l'arquitecte Sònia Roca, activista al Bari Antic, o Laia Castells, filla de l'exalcalde republicà Jordi Castells, són alguns dels noms que sonen com a fitxatges de la llista encapçalada per Farré. Una llista on no hi serà l'actual tinent d'alcalde Judit Fàbregas, que ja va anunciar que abandonava la política municipal.