El CB Valls - CBT, en directe a TAC12

El derbi més important del bàsquet territorial farà parada al Joana Ballart, amb els locals a la recerca de la salvació i els visitants en plena lluita per pujar de categoria. També amb la tele present, els entrenadors ja han avançat el clàssic.

És quasi tan important la trobada de banquetes que el partit perquè avança l'inici d'un dels espectacles esportius més rellevants que es pot viure a la demarcació. Berni i Balaguer no s'han creuat mai com a tècnics però es coneixen prou bé i semblen disposar de bateria de conversa des d'ara i fins a l'inici del derbi.

Vuit victòries allunyen CBT i Club Bàsquet Valls com a líder i cinquè per sota de la Lliga EBA. Però tothom sap allò dels derbis.... I al Joana Ballart, ple fins a la bandera, encara més.

El local Àlex Alba treballa amb fascitis plantar i el visitant Adrià Duch pateix molèsties a l'esquena. Són els principals inconvenients de dues plantilles que competiran per una plaça de playoff a la LEB Plata i per la permanència pràcticament matemàtica. Queden sis jornades i el Valls disposa de tres de coixí sobre la zona de perill. Per la seva banda el CBT conserva tan sols una sobre el primer rival que quedaria fora de la promoció per pujar.

Fa 15 anys que la capital de l'Alt Camp no obre les seves portes per rebre el CBT en Lliga. Aquell cop va vèncer Berni per 73 a 75 i amb 16 punts. El derbi es viurà en directe a TAC12 des de minuts abans de les 18 hores de dissabte.