ERC i Compromís per Valls oficialitzen la seva coalició per a les municipals

Nou escenari a les eleccions municpals a Valls després que dues de les formacions presents al plenari vallenc hagin oficialitzat aquest dimecres la seva candidatura conjunta per al 26 de maig. Així, Esquerra Republicana i Conpromís per Valls concorreran junts a les eleccions, creant una candidatura trasnversal d'esquerres. Encara no es coneix quin número ocuparà a la llista el màxim representant de Compromís, Ramon Font

Esquerra Republicana de Catalunya i Compromís per Valls es presentaran en coalició en les properes eleccions municipals a la capital de l'Alt Camp. Els líders de les dues formacions, que des de la tardor passada perfilaven l'acord, han segellat un conveni segons el qual la formació liderada per Ramon Font aportarà vuit representants a la llista d'Esquerra encapçalada per Jordi Cartanyà i formada per 31 persones. El lider republicà ha assegurat que l'acord neix de la confiança mútua i que es fonamenta en la visió de ciutat i de país similar que tenen les dues formacions polítiques.

Des de Compromís s'ha assegurat que l'aposta per Esquerra neix des del convenciment que l'equip de Cartanyà vol treballar amb sinceritat per Valls i que per a ells, el pacte amb Convergència i Unió ha estat un llast. Ramon Font també ha admès haver tingut ofertes d'altres formacions, com la CUP, a qui ha criticat haver-lo instat públicament a sumar forces. Ha assegurat que li hauria agradat un pacte a tres bandes amb les tres formacions d'esquerres. Font ha definit el pacte com un gest generós per la seva part, tenint en compte que perdrà els privilegis d'un cap de llista, que sí tenia en l'anterior convocatòria d'eleccions.

Queda per veure ara com es correspondrà a aquesta suposada generositat des d'Esquerra i en quin lloc de la llista situarà Cartanyà a Ramon Font. Els dos primers llocs estan clars: Jordi Cartanyà i Núria Gavarró, però a partir d'aquí, les posicions i els noms s'amaguen amb recel, i amb la irrupció d'un nou condicionant com és Compromís, s'haurà de veure com equilibra Cartanyà els egos interns per formar part d'un dels primers graons de la llista.