L'oficina d'habitatge de Valls elabora un cens de pisos buits

La regidoria d’habitatge de Valls treballa en la elaboració d’un cens de pisos buits a la capital de l’Alt Camp. L’estudi s’està realitzant, però de moment les dades parcials apunten cap a una xifra superior al miler d’habitatges buits. Per això, l’Ajuntament incentiva amb ajuts el lloguer de pisos. L’any passat l’oficina d’habitatge local va incrementar el seu volum d’activitat, segons indica la memòria de l’ens.

La regidoria d’habitatge de Valls està actualitzant les dades de pisos buits a la capital de l’Alt Camp amb un estudi que vol radiografiar l’estat actual d’aquesta dada estadística a Valls. Les últimes dades que es tenen daten de l’any 2013 i xifren el volum de pisos buits en un miler, una xifra que ja s’adverteix des de l’oficina d’habitatge, s’incrementarà notablement quan es completi l’estudi, encara parcial. Admeten des de l’Ajuntament que ja s’han detectat zones amb alts nivells de desocupació.

En aquest sentit, per pal·liar el degoteig de pisos buits, des de la regidoria d’habitatge s’ha incrementat enguany la partida destinada a subvencionar rehabilitacions fins als 50.000 euros amb la voluntat d’incentivar la renovació del parc d’habitatge. És una ajuda més que s’afegeix essencialment als ajuts directes per pagar el lloguer als quals s’han destinat durant l’any 2018 539.000 euros a través de programes finançats per la Generalitat. El curs passat l’oficina local d’habitatge va tramitar 395 expedients d’ajuts al lloguer, un 11% més que l’exercici anterior i la xifra més alta dels últims exercicis. L’oficina d’habitatge també va supervisar l’execució de 131 contractes de lloguer en una política intervencionista que té per objectiu frenar la inflació del preu dels lloguers a la capital de l’Alt Camp fixant un preu de lloguer per sota la mitjana.