Valls celebra la Candela signant el contracte de construcció del nou orgue

La signatura del contracte de construcció del nou orgue de Valls ha concentrat l’interès dels actes de celebració de la festivitat de la Candela a Valls. A dos anys vista de les Decennals, abans de l’ofici de la festa petita de Valls es va rubricar el compromís. La benedicció de les Candeles i l’actuació de la Moixiganga van ser els altres punts d’atenció de la celebració de la festa de la Candela.

Les candeles enceses van il·luminar un any més l’interior de l’església de Sant Joan de Valls per celebrar la festivitat de la Mare de Déu de la Candela, la festa major d’hivern de la capital de l’Alt Camp. Un ritual que finalitza abans de l’ofici solemne amb una processó dels presents pels carrers del Bari Antic i que es repeteix cada 2 de febrer. Una celebració que enguany va venir acompanyada del tret de sortida solemne de la construcció del futur orgue de l’església de Sant Joan, que s’espera estigui finalitzat per estrenar-se per a les Decennals de 2021, d’aquí a dos anys, quan de nou, la festa de la Candela a Valls sigui festa grossa. El rector de Sant Joan i l’orguener Gerard Grenzing, dissenyador i constructor de l’instrument, van signar el document que encarrega l’obra una vegada s’ha assegurat el finançament de l’orgue amb 400.000 euros provinents de l’Ajuntament i la Diputació i més de 200.000 d’aportacions particulars.

Previament a l’acte solemne de la signatura i abans de l’ofici solemne en honor a la Mare de Déu de la Candela, com és habitual des del 2008, la Moixiganga de Valls representa les seves figures a l’altar de l’església.

La Moixiganga de Valls és un dels pocs elements del seguici festiu de la ciutat que pot ballar a l’interior del temple. Els seus quadres plàstics representen escenes de la passió de Jesucrist. A banda del dia de la Candela, la Moixiganga també es pot veure, en aquest cas al carrer, per la festa major de Sant Joan.