2,5 milions en inversions en un pressupost vallenc de 27,6 milions d'euros

L’últim pressupost del mandat a Valls rebaixarà notablement la previsió d’inversions del consistori vallenc. El capítol d’inversions arribarà als 2,5 milions d’euros, lluny dels gairebé 4 que es van preveure el passat exercici, però encara amb projectes provinents d’aquest que es desenvoluparan aquest 2019, com seria el cas de la rehabilitació de Ca Xapes, la finalització de les obres del Museu Casteller o la recuperació de la Muralla de Sant Francesc. Projectes als quals s’hi afegiran, entre altres partides, 280.000 eurosper a la rehabilitació de la Muralla de Sant Antoni o 137.000 per renovar la urbanització de la Font de la Manxa. Des del consistori es destaca la incidència en el Barri Antic.

90.000 euros per fer efectiva la compra d’aquest immoble, aturada ara fa quatre anys. Entre les previsions també 10.000 euros per redactar el projecte de nova seu per a la policia local, encara sense ubicació per determinar. Un projecte doncs, que haurà de desenvolupar el futur govern que surti de les eleccions municipals del mes de maig. 250.000 euros per la interconnexió del dipòsit d’aigua de Fontscaldes o 150.000 per millores a les depuradores completen el paquet d’inversions. Tot i això, els socis de govern destaquen del projecte de pressupost el seu caràcter social. Dels 27,6 milions d’euros totals, 2,8 milions s’invertiran en polítiques de benestar social, ensenyament i acció cívica, apartat que creix un 10% respecte el curs passat, i 2,5 milions a les polítiques ocupacions de Vallsgenera.

D’altra banda, el ple de l’ajuntament vallenc va mostrar aquest dilluns el suport de tots els grups a les Associacions de Pares i Mares dels col·legis públics del municipi en la seva reivindicació per un debat al voltant de la gestió dels horaris de menjador dels centres, després que la generalitat hagi aturat momentàniament la tramitació de l’anomenat decret de menjadors, que obria la porta a l’externalització dels mateixos a empreses privades.