Els restauradors vallencs, protagonistes també de la Gran Festa de la Calçotada

Diumenge Valls viurà la Gran Festa de la Calçotada un esdeveniment social, cultural i també gastronòmic. És per això que vuit restauradors vallencs oferiran degustacions de plats elaborats amb el producte estrella de la jornada, el calçot. Avui els hem anat a visitar en l’espai que estan preparant a la plaça del Pati.

A les portes del cap de setmana més gastronòmic a la capital de l'Alt Camp, coincidint amb la Gran Festa de la Calçotada, vuit restauradors vallencs preparen l'espai on mostraran la seva cuina del calçot. A tocar de l'escenari principal del Pati, que diumenge viurà una nova edició del tradicional concurs de menjar calçots, els restauradors hi habiliten unes barres on oferiran degustacions gastronòmiques de plats elaborats amb calçot. Propostes que van més enllà de la tradicional calçotada i amplien l'univers culinari del calçot.

L'impacte econòmic del turisme gastronòmic que creix al voltant de la cuina del calçot a la capital de l'Alt Camp és notable. A banda del volum de visitants que s'apropen als diferents restaurants de la zona durant la campanya de calçotades, durant aquesta temporada, l'impacte també es fa notar a petits establiments i locals de restauració.

Durant tot el cap de setmana, els vuit restauradors vallencs que des de fa quatre anys participen de la iniciativa, oferiran degustacions al Pati i complementaran d'aquesta forma, el mercat de la calçotada de dissabte i, especialment, les activitats de la Gran Festa de la Calçotada diumenge.