El Pius Hospital reclama més diners a la Generalitat perquè els treballadors recuperin part del sou perdut

La direcció del Pius Hospital de Valls reclama a la Generalitat una major inversió en el finançament del concert que el centre té amb CatSalut, que li reporta el 94% dels seus ingressos. Durant els últims anys, aquest sistema de finançament, li ha permès al centre hospitalari vallenc invertir en manteniment i obres per mantenir-se com a referent a l’interior del Camp de Tarragona. L’actual finançament però, no permet als treballadors accedir a les DPO variables del seu sou. Per això, des de la direcció del Pius es reclama ampliar el concert econòmic amb CatSalut.

D’altra banda, durant l’últim any, la integració de professionals del servei d’otorrinolaringologia de l’hospital Joan XXIII a l’equip del Pius ha permès al centre millorar l’atenció en aquesta disciplina, evitant als pacients desplaçaments a altres centres per a la realització de proves i agilitzant les intervencions quirúrgiques. A banda d’aquest servei, seguint la previsió del pla funcional, s’aplicarà també la mateixa estratègia a l’especialitat d’oftalmologia, que des d’ara també inclourà el tractament de patologies de la retina o la degeneració macular.

A banda de l’increment de personal, la direcció de l’hospital també ha invertir en l’adequació dels espais de consulta d’aquestes àrees (oftalmologia i otorrinolaringologia) i l’adquisició d’equips. En total, s’han destinat al projecte 300.000 euros.