La IGP del calçot de Valls confia tancar la campanya amb una producció de 14 milions d'unitats

Aquests dies arriba el moment de plenitud de la temporada de calçotades. Ho fa en un moment meteorològic òptim. Fred i humitat adequada que beneficiaran la qualitat dels calçots. La quarantena de socis que formen la Indicació Geogràfica Protegida Calçot de Valls esperen tancar la campanya amb una producció global de més de 14 milions d’unitats.

Trobem el president de la Indicació Geogràfica Protegida Calçot de Valls collint-ne en una de les parades que té a la capital de l’Alt Camp. Arriba ara el moment àlgid de la temporada de calçotades i els camps de la quarantena de socis de la IGP, repartits per les quatre comarques que la formen, Baix Penedès, Baix Camp, Tarragonès i Alt Camp, es troben actualment en plenitud. De fer, si bé durant els primers mesos de campanya amb l’inici de temporada de calçotades als restaurants, la meteorologia no ha acompanyat, el fred actual i la humitat beneficien notablement la qualitat del calçot.

Durant tota la campanya s’espera una producció aproximada de 14 milions d’unitats de calçots només a camps vinculats a la IGP. Una xifra habitual els últims exercicis.

El segell de la IGP garanteix la procedència i la qualitat del calçot. De fet, per obtenir el segell els calçots han de presentar unes característiques i mides específiques. Actualment, el preu final al consumidor d’una unitat de calçots està al voltant d’uns catorze cèntims, un preu que pot encara abaixar-se quan la producció estigui a ple rendiment.