Els Tres Tombs de Valls fan 40 anys i ho celebren amb més carros que mai

Més de 300 cavalleries i un centenar de carros d’arreu del territori català van acudir als Tres Tombs més matiners de la província de Tarragona.

Aquest any amb nous convidats de luxe, restaurats per l’ocasió, com aquest tradicional carro de botes d’anís o un carro de bombers que també estrena d’enguany. Pels 40 anys la societat de Sant Antoni de Valls, també ha repartit 300 tortells tradicionals durant el recorregut dels Tres Tombs. El carro feia diverses parades, la primera a la font de la manxa, i l’última a Sant Roc on es van vendre els últims.

Al tercer tomb va arribar el moment més esperat, la baixada dels tombs de l’Ajuntament. Un autèntic espectacle d’habilitat i concentració, on els traginers han de calcular la trajectòria dels animals i els carros. Alguns el fan a poc a poc, altres fan que els assistents animin i aplaudeixin baixant a tota velocitat.

Un altre punt indispensable del recorregut va ser la benedicció dels animals a la parròquia de Sant Antoni Abad, acte en honor al patró dels animals de treball i, no ho oblidem, també dels animals domèstics, que també van tenir el seu espai.