Nous enfrontaments verbals al ple de Valls pel procés independentista

El dia a dia del Procés continua marcant l'agenda política del Ple de l'ajuntament de Valls. Sense cap proposta de pressupost pel nou exercici, que s'haurà d'aprovar amb el curs començat, l'últim plenari de l'any ha tornat a centrar el debat en els posicionaments polítics de les diferents formacions representades al ple davant els presos polítics i l'actualitat del conflicte polític català.

El ple de Valls ha reiterat la demanda de llibertat pels presos polítics arran d'una moció defensada per Compromís per Valls, PDeCat i Esquerra, de la qual se n'han desmarcat PSC i PP, al temps que la demanda dels populars de rebuig a les manifestacions del president Torra sobre la via eslovena han encès un debat en què els partits de sensibilitat sobiranista han titllat el PP de cínic.

Els últims episodis d'atacs amb pintades de la seu de Junts per Catalunya i d'un establiment comercial de Valls, atribuides a motivacions polítiques han atiat encara més un debat que ha alimentat els retrets entre les diferents formacions polítiques d'ideologies confrontades sobre el seu posicionament davant d'accions incíviques de rerefons polític, especialment després que la majoria de forces representades al ple de l'Ajuntament hagin condemnat les pintades a la façana de la pastisseria Santacana.

Procés a banda, el plenari també ha servit epr dotar la Biblioteca Carles Cardó d'un nou reglament d'ús. Una normativa aplaudida per tots els grups, que tot i això han retret a l'equip de govern el retard de tres anys en la redacció del mateix. La CUP, per la seva banda, que ha optat per l'abstenció, ha recordat que la biblioteca comparteix encara equipament amb el centre cívic i les oficines del departamnent de cultura.