Una joguina antiga com a guardó a la Nit de Castells

La 13ª Nit de Castells estrenarà un nou guardó que recordarà una joguina audiovisual prèvia al món del cinema. Un mecanisme format per un tambor amb una tira d’imatges a l’interior i amb petites escletxes homogèniament distribuïdes a la carcassa per forjar un mecanisme circular i rotatiu que quan es fa girar permet dotar de moviment les imatges interiors. Un zoòtrop dins del qual creix un pilar i que permet lligar l’eix temàtic de la Nit de Castells d’enguany, fent una revisió històrica del món dels castells i enllaçant present i passat amb una joguina popularitzada a principis del segle XX. Un trofeu dinàmic que exposa l’evolució constant del fet casteller.

El trofeu, aquest zoòtrop que descansa sobre una base de fusta que vol ennoblir el fet casteller ha estat dissenyat per l’artista canongina Violeta Bofarull. El rebran els guanyadors dels deu premis que es repartiran durant la gala, entre ells, el promogut per TAC12 en què els telespectadors han pogut escollir la millor imatge castellera de la temporada.

El fil conductor de la Nit de Castells serà un diàleg entre història i present que conduiran tres actors de la companyia Clownics, un d’ells revivint el personatge del folklorista Aureli Capmany. Els organitzadors de la gala han suprimit l’aperitiu previ en solidaritat amb els presos polítics que han iniciat una vaga de fam. La 13a edició de la Nit de Castells es podrà seguir també en directe per Tac12. Serà dissabte a les 9 del vespre.