El Museu de Valls guanya espai expositiu

La Generalitat i l’Ajuntament de Valls han escenificat l'acord per l'ampliació de la zona expositiva del Museu de Valls, a la Casa de Cultura. La visita del vicepresident del Govern ha servit per escenificar el final de les llargues negociacions que suposaran una cessió de l'explotació de la major part de l'edifici de titularitat de la Generalitat.

El Museu de Valls podrà ampliar el seu espai expositiu. Després d'anys de negociació entre consistori i Generalitat, que n´és el titular, finalment aquesta última cedirà a l'Ajuntament de Valls l'explotació de la major part de l'edifici de la Casa de Cultura, que coparteixen Museu de Valls i l'Arxiu Històric Comarcal. El vicepresident del Govern i conseller d'hisenda, Pere Aragonès, ha segellat, juntament amb l'alcalde de Valls la concessió de l'espai. L'acord preveu una vigència de 30 anys i un cànon de 28.300 euros anuals que assumirà el consistori. La concessió permetrà ampliar l'espai excpositiu i d'emmagatzematge del Museu de Valls fins als 1550 metres quadrats.

A banda de les dues plantes expositives que actualment ja explota el Museu de Valls, l'equipament guanyarà ara més de 600 metres quadrats més a la primera planta de l'edifici, on antigament estava ubicada la biblioteca Carles Cardó. També explotarà la sala d'actes ubicada en aquesta planta, al temps que també es contempla reformar la planta baixa de l'edifici per convertir-la en el vestibul del Museu, que es compartiria amb l'Arxiu Comarcal, ubicat als baixos de l'edifici i que mantindria el seu espai actual de 670 metres quadrats.