La Clàssica Xavi Tondo cau del calendari de la Copa d'Espanya

La Clàssica Xavi Tondo es transforma per manca de pressupost tot i que continuarà a través de la Copa Catalana de ciclisme. Una Clàssica renovada que arribarà el 16 de juny per formar part del programa de festes de Sant Joan a Valls.

Serà el 16 de juny quan la Clàssica Xavi Tondo compleixi 4 anys però ho farà fora de la principal competició territorial destinada a les promeses del ciclisme. L'actual pressupost organitzatiu és de 20.000 euros, números insuficients per garantir la supervivència d'un certamen que arrossega prop d'una vintena de clubs de primer nivell. La Tondo compta amb finançament local però manca suport d'altres administracions, també del món privat.

Amb uns 8.000 euros, menys de la meitat que fins ara, és possible garantir l'èxit de la Tondo a la Copa Catalana, on comptarà amb els millors equips de Catalunya. Es pretén, a més, convidar entitats de la mateixa Copa d'Espanya.

La quarta Clàssica Xavi Tondo no disposa de recorregut encara però eliminarà els passos intermedis per la ciutat de Valls, punt d'inici i final de la millor cursa ciclista de la demarcació.