L'oposició critica el baix percentatge d'execució de les inversions previstes a Valls

Les conclusions de l’informe d’execució pressupostària del tercer trimestre d’aquest exercici van activar les alarmes dels partits de l’oposició, que consideren que l’equip de govern està retardant l’execució de les inversions per fer-les coincidir en any electoral. Un supòsit que els socis de govern defugen argumentant que segueixen els temps previstos per la burocràcia. En l’argumentari d’uns i altres, el punt de partida però, no és el mateix.

Mentre els socialistes es fixen en el baix volum d’execució completa de les inversions previstes, des d’alcaldia es respon amb el volum d’obres licitades, que amb el passeig dels Caputxins i el contingut del Museu Casteller, l’últim mes, fan pujar el percentatge fins més enllà del 50% d’execució.

Més enllà del debat sobre el volum d’execució de les inversions, la CUP va carregar contra el Govern Municipal després que aquest desestimés totes les al·legacions presentades a unes ordenances fiscals que rebaixen mínimament l’impost de circulació i congelen la resta de taxes; i que convergents i republicans van aprovar sense cap més complicitat.

El plenari d’aquest mes de novembre va servir també per injectar 300.000 euros de tresoreria per l’Institut Municipal de Desenvolupament Local Vallsgenera i consensuar una demanda col·lectiva, amb la participació unànime de tots els grups, al govern estatal perquè desencalli l’execució de la segona fase de les obres del sistema de reg de les hortes de Valls. Una petició expressa de la comunitat de regants, que fa més d’un any que espera que el ministeri de Foment permeti a la Generalitat assumir la inversió i la construcció de la instal·lació, les obres de la qual estan aturades des de 2015.