La xef, Carme Ruscalleda, inaugura la temporada del calçot a Valls

Tot i les abundants pluges d’aquests últims mesos, els agricultors vallencs de la indicació geogràfica protegida, asseguren que la collita serà bona. Esperen, xifres semblants a les de l’any passat, al voltant dels 14 milions de calçots.

Aquest és el moment, quan la xef amb 7 estrelles Michelin, Carme Ruscalleda, va arrencar el primer calçot, que inaugura la temporada d’un producte que segons Ruscalleda, enamora a tot cuiner que el descobreix. El destaca com un tresor culinari del país, que s’ha de protegir i estendre  a països de tot el món.

Al centre de Valls, diversos cuiners amb estrelles Michelin, com Albert Raurich, del restaurant Dos Palillos, Carles Abellán o  Joel Castanyé, del restaurant La Boscana, van elaborar classes de cuina amb el calçot com ingredient principal, com per exemple fer una tempura de calçots amb la seva pròpia pell, o per fer conserva per tenir-ne per tot l’any. Els restauradors de Valls van portar les seves pròpies creacions, maridades amb vins de km. 0. L’arribada del calçot també suposa un creixement d’activitat pels restaurants de la ciutat.

També es va presentar la tercera edició del receptari gastronòmic del Calçot, una guia pels visitants de la capital del calçot que vulguin gaudir de les moltes possibilitats culinàries que dona aquesta  ceba dolça.