Santa Úrsula no veu finalment cap castell inèdit

No es van complir les màximes expectatives, però les dues colles dels Xiquets de Valls van signar una Santa Úrsula lluitada de poder a poder i que va tenir en el 4d9 sense folre descarregat per les dues colles i el 2d8 carregat per la Joves els millors castells. Tant la Joves com la Vella van intentar sense èxit castells inèdits com el 3d9 sense folre o el 2d9 sense manilles.

Santa Úrsula es va quedar a les portes de veure la major exhibició castellera de la història de la mà de les dues colles vallenques, que, tot i això ho van intentar fins al final enfrontant-se a reptes mai vistos fins ara.

La diada però va començar de la millor manera possible, amb una primera ronda per al record amb Joves i Vella descarregant per primer cop en la mateixa diada el 4d9 sense folre. Dos castells totals que van mostrar el domini de les colles vallenques en aquest castell, inèdit amb cap altra colla enguany.

A la segona ronda, la Joves va tornar a enfrontar-se al seu castell estrella aquesta temporada, un 2d8 sense folre que va seguir la pauta dels darrers intents, quedant-se novament en carregat. A l'altre costat de la plaça la Vella va intentar pujar el nivell amb el 2d9 sense manilles, castell al que van poder col·locar acotxador, però que va caure a la primera gran batzegada. A la repetició es van enfrontar a un 3d10 emmanillat que va tornar a pujar sense les millors mides i que van decidir desmuntar.

La pilota estava en aquell moment a  la teulada d'una Joves, que va decidir ensenyar el seu treball amb el 3d9 sense folre durant tota la temporada. Una feina que es va veure amb un primer intent que van poder desmuntar quan ja entraven els dosos i amb un segon molt similar però que no van poder desmuntar per segona vegada.

I a Valls els cànons diuen que has d'aprofitar l'oportunitat de superar la colla rival, i això va intentar la Vella amb un altre intent sobre el mite dels castells que va mostrar bones mides, però que es va trencar a la primera fuetada. Així les coses els rosats van tancar l'actuació amb el 3d9 amb folre i el pilar de sis, un espadat que també es va anotar la Joves per acabar fent la millor actuació del dia.

Les colles vallenques tancaran temporada d'aquí a dues setmanes a Vila-rodona en una diada en la que, a hores d'ara, no s'espera cap intent de grans estructures.