Tot a punt per una Santa Úrsula de castells inèdits

 

Expectació màxima a Valls a 48 hores d'una diada de Santa Úrsula que, un cop coneguts els programes de les dues colles, preveu un dels millors espectacles mai vistos a la Plaça del Blat. Dos castells inèdits com el 2d9 sense manilles i el 3d9 sense folre poden fer d'aquesta Santa Úrsula una diada pel record.

La gran diada dels Xiquets de Valls es pot convertir enguany, a poc que es compleixin les previsions més optimistes, en una nova gran pàgina dels llibres d'història castellers. I és que les dues colles vallenques arriben a l'últim duel de la temporada a la Plaça del Blat amb uns objectius mai vistos fins ara i que contemplen entre d'altres dos castells inèdits al món casteller, el 2d9 sense manilles, mai descarregat i el 3d9 sense folre, mai ni tan sols carregat.

Dos castells que assaja aquests dies la flamant guanyadora del darrer Concurs, una Colla Vella que veu en Santa Úrsula el punt final perfecte a la millor temporada de la seva història. Els rosats tenen una cartera de castells inigualable ara mateix i que, a més dels dos grans monstres encara no descarregats compta amb estructures com el 4d9 sense folre, el 3d10 emmanillat o el pilar de vuit. Al Portal Nou però, volen estar segurs de fins a on poden arribar aquest diumenge.

I a l'altre costat del barri antic vallenc, la muntanya russa d'emocions dels darrers dies, amb la decepció de la TAP primer i el ressorgiment del Vendrell després fa que a la Colla Joves vulguin aprofitar el darrer moment ascendent per a, aquest cop sí, poder afrontar la inèdita tripleta desfolrada, amb el 2d8, i el 4d9 ja descarregats enguany i, sobretot, el 3d9 sense folre. Un castell que han treballat durant tota la temporada i que, després de diversos ajornaments, esperen poder coronar aquest diumenge a la Plaça del Blat

La gran diada dels xiquets de Valls començarà aquest diumenge a dos quarts d'una, mitja hora abans de l'horari tradicional, i en directe a través de TAC12.