La Joves ressorgeix al Vendrell amb els dos castells sense folre

Després d'un Concurs mollt lluny de l'objectiu, i a només una setmana de Santa Úrsula, la Joves de Valls va tornar a ressorgir aquest diumenge al Vendrell descarregant cinc anys després el 4d9 sense folre i ajuntant-lo per primer cop a la seva història amb el 2d8 sense folre carregat. Al seu costat la Jove de Tarragona es va haver de conformar amb la tripleta màgica a causa de les diferents baixes.

La diada de Sant Teresa del Vendrell va tornar a suposar tot un revulsiu per a la colla que més necessitava una bona actuació després d'un Concurs lluny dels objectius marcats.

D'aquesta manera, la Plaça Vella va veure la segona millor actuació de la història d'una Joves de Valls que es reivindica a una setmana de santa Úrsula. I és que els vermells van poder per fi demostrar a plaça el treball que asseguraven tenien fet la local d'assaig, ajuntant per primer cop a la seva història els dos grans castells sense folre. Després de descarregar el 3d9 amb folre a la primer ronda, els de Francesc Ramon van optar per un 4d9 sense folre amb què havien ensopegat al Concurs. Aquesta vegada, i després de dos peus desmuntats, els vallencs van demostrar que tenen dominat el punt necessari per descarregar el castell total sense grans complicacions aparents. Amb el principal objectiu a la butxaca, el dilema entre intentar fer saltar la banca del tot amb el 3d9 sense folre o acabar de signar una grandíssima actuació, amb el 2d8, el va guanyar aquest darrer. UN 2d8 amb una execució pràcticament igual a la de fa una setmana a la Tarraco Arena Plaça, quedant en carregat, però amb un regust molt diferent del de fa set dies.

Al costat dels vermells aquesta vegada la plaça vendrellenca no va ser talismà per a una Jove de Tarragona a qui les baixes d'aquest final de temporada estan passant una notable factura. D'aquesta manera, els liles van haver de renunciar al 9d8 primer i després d'un intent desmuntat al 5d9 amb folre. Així les coses, van signar una tripleta màgica que s'haurà de veure si poden superar la setmana vinent a la diada de l'Esperidió, que tancarà la temporada dels tarragonins.

Per últim els Nens del Vendrell van tenir en l'estrena en el seu historial del 7d8 el seu millor castell, al que van acompanyar del 3 i el 4d8.