La Vella ofereix el títol del Concurs de Castells a la ciutat

El balcó de l’Ajuntament va posar el punt final a la ruta triomfal que la Colla Vella va realitzar per Valls ahir a la tarda. Els de la camisa rosada van passejar per la capital de l’Alt Camp el trofeu que van conquerir diumenge a la Tarraco Arena Plaça, oferint-lo a la ciutat i també a la Mare de Déu de la Candela.

El protagonisme de la jornada festiva va recaure en la canalla de la colla. Ells van ser els encarregats de portar el trofeu i el faixí d’honor a l’interior de l’església de Sant Joan. La Vella va seguir d’aquesta forma la tradició d’oferir la victòria al concurs de castells a la copatrona de la ciutat. Una cerimònia senzilla en què els rosats van enfaixar la imatge de la Mare de Déu de la Candela amb el faixí d’honor i en què els presents, petits i grans van pujar fins el cambril de la Mare de Déu per adorar-la.

Posterior ment, la comitiva va dirigir-se f ins l’Ajuntament, on els esperaven l’alcalde i part del consistori. Mateix ritual, la canalla de la colla va ser l’encarregada de portar el trofeu, que aquest cop es va oferir a la ciutat. Ho va explicitar el cap de colla, Albert Martínez, que va dedicar el triomf a la ciutat, a la colla i a tots els que l’han fet possible. Per la seva banda, l’alcalde, Albert Batet, va agrair a la colla rosada que hagi retornat el trofeu al kilòmetre zero del món casteller. Punt on precisament, la família rosada va donar per acabada la festa, aplaudint la canalla de la colla mentre celebrava el títol al balcó de l’Ajuntament.