×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 350

Menys raïm, però de més qualitat en una verema avançada

 

 

Ja fa uns dies que ha començat la verema. Unió de Pagesos preveu que la campanya d'enguany serà de bona qualitat però amb menys producció a causa de la falta de pluges que hi ha hagut des de principi d'any.

 

La calor que va fer a finals de març però sobretot les altes temperatures d’aquest estiu han fet avançar la verema d’aquest any entre una i dues setmanes. L’activitat aquests dies a la vinya en molts punts del Camp de Tarragona és un no parar. Ja s’ha collit la varietat Chardonnay i ara s’està amb el Macabeu i quedarà el raïm Parellada. A falta de finalitzar la collita es preveu que la producció baixarà a causa de la poca pluja que hi ha hagut a la primavera.
Menys pluja però també pot tenir alguns efectes positius, com ara millorar les condicions sanitàries de la vinya perquè no hi ha fongs. I això fa millorar la qualitat del raïm.
Pel que fa a els preus les diverses varietats es seguiran pagant com els últims anys. Uns imports que satisfan als pagesos. Tot i això asseguren que podrien ser millors en comparació en com es paguen en altres regions.
El sector vinícola està canviant en els últims anys la tendència de producció, aposant per fer menys ampolles però de molta més qualitat.