La Vella conquereix Vilafranca en una diada que ha anat de més a menys

Sant Fèlix d'alt nivell casteller el que s'ha viscut aquest dijous a la plaça de la Vila de Vilafranca del Penedès tot i que cap de les colles ha pogut completar els ambiciosos programes amb els que es presentaven a plaça.

La millor actuació ha estat per a una Colla Vella dels Xiquets de Valls que ha tornat a mostrar el seu gran moment amb els castells sense folre descarregant d'entrada un 4d9 majestuós. A la segona ronda els rosats l'han pogut acompanyar d'un 2d8 que aquest cop ha quedat només en carregat tot i la titànica defensa de la descarregada. Una Vella que no ha pogut però amb l'altre gran repte del dia, un 4d10 emmanillat que ha acabat desmuntant. Han reconduït una gran diada amb el 4d9 amb agulla i el primer pilar de 8 amb folre i manilles de la temporada.

I un cop més, si la millor diada ha sigut de la Vella, el millor castell descarregat ha estat de la Joves, que ha tornat a fer una exhibició del seu castell estrella, un 2d8 sense folre que ha clavat a la primera ronda. Uns vermells, però, que s'han quedat a mitges amb el segon repte del dia, un 5d9 folrat que ha quedat en carregat a la segona ronda. Així les coses, els vallencs han optat per tancar la diada amb el 3d9 amb folre i el pilar de 6.

Una diada que no ha esvaït els dubtes de les darreres setmanes d'uns Castellers de Vilafranca que tot i descarregar de forma treballada el 3d10 emmanillat a la primera ronda, també han deixat en carregat el primer 2d8 sense folre del curs a la segona. Uns verds que han entrebancat amb un 4d10 amb folre i manilles que ha quedat molt lluny de carregar-se i que han sortit amb només dos castells de plaça després d'un intent desmuntat final de 4d9 amb folre.

La diada l'han completat els Minyons de Terrassa que no han pogut amb el principal repte del dia a la primera ronda, un 2d8 sense folre que ha quedat lluny de l'aleta. Tampoc han pogut completar el 2d9 emmanillat a la segona ronda, que ha quedat en carregat. Han reconduït la diada amb el 4d9 folrat i un castell de Gamma Extra com el 9d8 a més del pilar de 6.