Expectació màxima davant un Sant Fèlix de grans ambicions

Els castells sense folre i els de 10 pisos estan cridats a ser els grans protagonistes d'un Sant Fèlix que arriba aquest dijous amb grans expectatives damunt de la taula. Les colles vallenques volen mostrar la seva millor versió a Vilafranca per tancar un mes d'agost per emmarcar.

La possibilitat de poder veure la millor o les millors actuacions globals de la història o de contemplar per primera vegada en una plaça quatre 2d8 sense folre són només alguns dels atractius d'una diada de Sant Fèlix que arriba aquest dijous amb totes les possibilitats obertes damunt de la taula.

Qui segons els números i les estadístiques de la temporada arriba millor a Vilafranca és una Colla Vella que és la única de les colles que ha aconseguit descarregar dos dels grans castells que vol portar a plaça aquest dijous, el 2d8 i el 4d9 sense folre. Dues grans estructures a les que els d'Albert Martínez volen sumar el 4d10 amb folre i manilles, castell inèdit enguany i que només els rosats van poder completar l'any passat, a més del pilar de vuit. Si ho assoleixen, completaran la millor actuació de tots els temps de tres castells més pilar.

Tres dels quatre màxims castells també tenen com a objectiu uns Castellers de Vilafranca que, tot i els dubtes generats en les darreres setmanes a causa de diverses caigudes, no renuncien al seu programa de màxims per la festa major vilafranquina. Així, l'objectiu dels verds passa pels dos castells de 10 pisos, als que voldrien sumar el 2d8 sense folre. Amb la incògnita del pilar, els locals podrien signar la seva millor actuació de sempre, com a mínim en ronda de castells.

I amb l'objectiu de  fer un pas important en la seva temporada arriba a Vilafranca una Colla Joves que hauria de tenir en el 2d8 sense folre, el seu castell estrella, la gran aposta del dia. L'altre gran repte dels vermells es poder-lo acompanyar d'altres grans castells com el 5d9 amb folre. La incògnita dels de Francesc Ramon passarà per quin ha de ser el tercer castell d'uns vallencs que no descarten res si les dues primeres rondes han funcionat bé.

Qui ha despertat més incògnites en el que portem de temporada són uns Minyons de Terrassa que, tot i això, arriben a Sant Fèlix amb la màxima ambició. Els malves també tindran en el 2d8 el gran repte del dia, al que voldrien acompanyar del 3d9 amb l'agulla i el 2d9 emmanillat.

La cita, aquest dijous a un quart d'una del migdia a la plaça de la Vila de Vilafranca del Penedès.