Avança la construcció del viaducte de Fontscaldes per l'A-27

La construcció del viaducte de Fontscaldes, que ha de connectar l'actual tram de l'autovia A-27 a Valls amb la futur entrada del túnel del Coll de Lilla ja és visible. Els pilars d'aquest vial alçat ja estan aixecats i en els últims dies ha començat la construcció de les travesses per on circularan els vehicles. Unes obres que arrosseguen retard, fa pocs dies veiem la manifestació a Montblanc, però no s'han aturat per vacances. 

Des del Coll de Lilla, les obres de l'A-27 es veuen igual que fa mesos, excepte en un punt, el del viaducte de Fontscaldes que connectarà aquest tram d'autovia, ara tallat, amb el futur accés al túnel. Arran de l'última manifestació dels alcaldes de la Conca i l'Alt Camp a Montblanc per reclamar, un cop més, celeritat en el projecte, el nou govern socialista a l'Estat va assegurar que acabar l’A-27 és una prioritat.

Segons ha reiterat el nou subdelegat a Tarragona i fonts del mateix PSC aquest agost, les obres del túnel del Coll de Lilla, el tram més complex i car de tota l’autovia, es desencallaran a la tardor.

Abans però, l'autovia ha d'arribar fins la boca del túnel i a peu de la Nacional 240, a Valls, ja es visibilitza l'estructura del viaducte de 27 metres. Aquests són els pilars que aguantaran l'autovia. El més visible és que aquests dies s'ha començat la construcció de les travesses entre pilar i pilar.

Aquesta obra és de menys importància que les que s'haurien de desencallar en els propers mesos, tant el propi túnel com la seva connexió des de la boca nord, a Montblanc, on la presència d'argiles expansives ha obligat a repensar el projecte, adjudicat el 2008 per 84 milions d'euros però que n'acabarà costant més de 115 milions, un 30% més, per fer front precisament als problemes geològics del Coll de Lilla.