Valls eliminarà la depuradora del polígon industrial

L’Ajuntament de Valls negocia amb l’Agència Catalana de l’Aigua l’eliminació de la depuradora de la zona industrial de la capital de l’Alt Camp. L’equipament canviaria la seva funcionalitat per convertir-se en una estació de control i bombeig, però que ja no filtraria l’aigua provinent del polígon, el 10% de la que tracta la depuradora urbana de Valls, entre uns 600 i 800 metres cúbics diaris. El canvi s’emmarca dins el projecte de retirar els col·lectors dels torrents i, segons els tècnics, permetria a la depuradora urbana de Valls millorar l’eficiència del seu rendiment. Actualment les filtracions d’aigües pluvials i el primer filtre de la depuradora del polígon fan que la depuradora urbana tracti també bona part d’aigua que no ho necessita.

Unes pudors que han estat protagonistes els últims dies a la capital de l’Alt Camp. L’abocament il·legal d’agents tecnoactius procedents de productes de neteja industrials el passat dimecres va incidir negativament en el funcionament del filtre biològic de la depuradora del polígon, que va generar més fang del compte i va potenciar l’olor a partir de divendres. S’ha detectat la causa del problema però no el causant, tot i que les evidències indiquen que l’abocament neix d’una empresa del polígon. Per evitar futurs episodis i acotar la procedència dels abocaments, s’ampliaran i reforçaran els controls de l’estat de l’aigua a diferents punts i canalitzacions del polígon, una mesura aplaudida per l’Associació d’Empresaris.

La determinació s’ha pres en el marc d’una reunió a tres bandes entre empresaris, Ajuntament i els administradors de la depuradora després de l’últim episodi de males olors, agreujat, han puntualitzat des de l’Ajuntament, pel tractament amb fems d’un conreu proper.