Netegen i recuperen la llera del torrent del Sant Pou

Ja fa dies que operaris de l’empresa Corriols i Riberes treballen en la neteja del tram inicial del torrent del Sant Pou. Essencialment centren els seus esforços a alliberar la llera del riu de canyes i especies invasores i replantar en aquest espai espècies de la zona amb la voluntat de recuperar la flora autòctona i, amb ella, el valor ecològic dels torrents de Valls. És la primera actuació integral de recuperació d’un torrent.

La intervenció, pressupostada en 18.000 euros, subvencionats en part per la Generalitat, es durà a terme al llarg de més d’un quilòmetre de llera i afectarà també la ribera, uns 10.000 metres quadrats aproximadament. El primer objectiu d’aquesta recuperació mediambiental es centrarà a obrir i clarejar la zona més propera a la llera per facilitar el pas de l’aigua, però els beneficis en són més.

Els treballs s’allargaran fins a la primavera de l’any que ve i contemplen també tasques de manteniment, a banda de la revegetació amb 140 nous exemplars d’oms, freixes i altres espècies autòctones del bosc de ribera. La intervenció s’emmarca dins el pla especial de torrents, que contempla la recuperació dels 11,5 quilòmetres de torrents que travessen la capital de l’Alt Camp.