El 2d8sf i el 3d10fm brillen a la Firagost

La diada de la Firagost va tornar a mostrar a unes colles vallenques que aprofiten cada cita a la Plaça del Blat per a mostrar el millor que tenen en cada moment. El 2d8 sense folre i i el 3d10 amb folre i manilles van ser els grans protagonistes d'una diada en que la Vella va signar la millor actuació amb tres castells de Gamma Extra i la Joves va fer un salt de gegant endavant a la temporada

Emoció, rivalitat, ambició i sobretot grans castells. La tercera cita de la temporada de les colles vallenques a la Plaça del Blat va tenir tots els ingredients per a convertir la Firagost en una de les majors exhibicions castelleres vistes al quilòmetre zero casteller, sobretot si pensem que encara som a principis d'agost. Tot en una actuació en que dues de les quatres grans estructures del món casteller van ser protagonistes.

Primer ho va ser el 2d8 sense folre d'una Joves de Valls que va haver de variar sobre la marxa un programa inicial que contenia el 2d9 emmanillat com a segon castell per a veure's forçada a tirar del seu castell estrella per a signar el primer Gamma Extra vermell fet mai a la Firagost. Ho va fer per la porta gran, completant amb una gran defensa a la descarregada un castell que continua sent el buc insígnia dels del Carrer d'en Gassó.

I pocs minuts després i amb la pressió que comporta un gran castell de la colla rival, la Colla Vella s'enfrontava a un altre dels castells sostre del món casteller, un 3d10 amb folre i manilles al que van fer l'aleta per primer cop des de la mítica Santa Úrsula 2016. Un 3d10 que els rosats van haver de treballar des del primer moment, però que van saber defensar a la perfecció fins a la carregada. Un cop coronat, el castell es va tancar dràsticament pels pisos alts fins a una caiguda inevitable.

Un castell de 10 que va ser la cirereta a una diada espectacular de la Colla vella, que abans havia completat el tercer 5d9 amb folre de la temporada, i que després de la caiguda va mostrar una dosi més de la seva gran ambició amb el segon 4d9 amb folre i pilar descarregat del curs. Van tancar l'actuació amb el pilar de set folrat.

Pel que fa a la Joves, abans d'encarar-se amb el 2d8 havien descarregat el cinquè 3d9 folrat de la temporada, però després no van poder completar un altre dels reptes del dia, el primer 4d9 amb folre del curs, que van quedar en carregat.

La propera cita de les dues colles vallenques en una mateix plaça serà el proer 15 d'agost a La Bisbal