Valls torna a ser l'epicentre del camp català amb la 64 edició del Firagost

Avui i demà Valls torna a ser el centre del camp català amb la Firagost. Més de 350 expositors tenen presència en aquesta 64a edició que s'allargarà fins demà quan hi haurà el duel casteller. Vella i Joves prometen una gran diada.

Una mostra gegant de productes, derivats, maquinaria i estris del camp. Més de 300 expositors repartits al llarg de quilòmetre i mig d'expositors pels carrers de l'entramat urbà de Valls, convertits en un aparador que vol dibuixar la idiosincràcia del camp català. Durant dos dies la capital de l'Alt Camp es converteix en l'epicentre del sector agrícola de Catalunya a través d'una fira nascuda de la tradició mercantil de la ciutat que es fa coincidir amb el dia tradicional d'un mercat de Valls que atresora més de 800 anys d'història. Una fira que espera omplir els carrers amb milers de visitants. De moment, els expositors ja han omplert tot l'espai públic destinat a la mostra.

La fira del camp català suma ja 64 estius donant visibilitat als productes agrícoles, especialment de l'entorn del Camp de Tarragona. El punt neur`palgic de la mostra la trobem essencialment al carrer de la Cort, on s'hi exposa la fruita, verdura, vins i olis; però també al Pati, on creixen les propostes d'activitats, o al passeig de l'Estació, on trobem exposada la maquinària agrícola d'última generació. També el comerç vallenc surt al carrer. Per segon any consecutiu, dotze establiments proposesn una fira outlet ubicada al carrer Vallvera, amb espai també per a tallers pels més menuts. Expositors a banda, la Firagost es també un conglomerat d'activitats, bona part d'elles vinculades a les feines del camp, com el concurs d'arrossegament amb cavalls de càrrega o la cursa de portadors de saques d'avellanes.