Una modificació de crèdit permet destinar 200.000 euros més a la renovació del passeig dels Caputxins

L'Ajuntament de Valls ha aprovat en el plenari del mes de juliol una proposta de modificiació de crèdit que li permetrà ampliar en 200.000 euros el pressupost del projecte de remodelació del passeig dels Caputins, que es dotarà finalment amb 1,4 milions d'euros després que el concurs de la proposta anterior quedés desert. A banda de l'increment de dotació per la renovació del projecte, que exclourà l'àmbit de la Font de la Manxa, la modificació de pressupost també preveu 160.000 euros més per a la partida d'adquisisió i rehabilitació d'habitatges, 150.000 euros més per a la restauració dels vestidors del Vilar, afectats per l'esclafit de la tardor passada, i l'eixugament del deute amb més de 600.000 euros destinats a liquidar crèdits bancaris. D'altra banda, l'alcalde ja ha advertit que quan el PSOE aixequi la llei de contenció pressupostària municipal, preveu tornar a endeutar-se per accelerar els tràmits del projectye de rehabilitació de la llar del jubilat a Ca Xapes.


La proposta només ha estat refusada per la CUP, que critica l'endarreriment crònic de totes les grans obres d'aquesta legislatura, mentre la resta de l'oposició ha optat per l'abstenció, entenent que les mesures proposades són adequades.

D'altra banda, el ple també ha aprovat, després de vist-i-plau de l'Institut d'Estudis Vallencs, de nomenar l'espai situat davant de Sant Roc com a plaça 1 d'octubre, donant compliment d'aquesta forma a una moció aprovada el mes de febrer. Una proposta critcada des dels partits de vocació constitucionalista i aplaudida per la majoria de grups del plenari vallenc.

En l'apartat de precs i preguntes, l'oposició, des de la bancada socialista. ha reclamat al Govern polítiques de seguretat més actives per evitar repunts d'actes delictius com els viscuts els últims mesos a la capital de l'Alt Camp. La CUP, per la seva banda, ha focalitzat la demanda al Barri Antic, i ha instat al Govern a implementar la creació d'una taula estratègica que treballi de forma transversal totes les problemàtiques que afecten al nucli històric.