Aritzeta, Creu de Sant Jordi: "Sempre pensava que això li passava a altra gent"

 

Margarida Aritzeta rebrà la Creu de Sant Jordi, com aquest dimarts va aprovar el consell executiu del Govern. Avui, la visitem a casa seva, a Valls, per saber com rep la màxima distinció de la Generalitat.

Ens rep a la seva masia, a Valls, on li ha arribat la notícia del reconeixement de la seva trajectòria vital amb la Creu de Sant Jordi. L’escriptora vallenca Margarida Aritzeta no amaga la seva satisfacció per un homenatge que l’ha agafat per sorpresa però que agraeix amb emoció.

Des que l’any 1979 l’assaig Carrasclet Veciana, editat per Òmnium Cultural, li va descobrir el plaer d’escriure, Aritzeta no ha deixat de publicar. En total, una vintena de novel·les de gèneres diversos, narracions i una dotzena de títols de literatura infantil i juvenil. Entremig. Tres premis de renom: El Víctor Català l’any 1980 per 'Quan la pedra es torna fang a les mans', el Sant Joan de novel·la dos anys més tard, amb 'Un febrer a la pell'; i el Barcanova de literatura infantil i juvenil, el 2013 pel 'Vol de la Papallona'. Una trajectòria literària a la qual s’hi ha de sumar, com a filòloga, el seu activisme compromès amb la llengua i el país.

Per Aritzeta, la Creu de Sant Jordi li arriba com un estímul més que la convida a seguir escrivint. Margarida Aritzeta és una de les 31 persones homenatjades enguany per la Generalitat, que també premia amb la Creu de Sant Jordi a 24 entitats.