Valls vol sensibilitzar els escolars sobre la necessitat de recuperar els torrents

La regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Valls vol implicar els escolars de Valls en la recuperació dels torrents. Ho farà amb una campanya que abraçarà un miler d’alumnes que vol incentivar la descoberta i sensibilització ambiental d’aquests espais fluvials i que es posarà en marxa el curs vinent. La iniciativa s’emmarca dins el projecte Rius, una iniciativa de l’Associació Hàbitats implantada a tota la península que busca estimular la participació activa de la societat en favor de la conservació i millora dels rius.

D’aquesta forma, els diferents centres escolars de Valls estudiaran i controlaran diferents trams de l’entramat de torrents de Valls, zones propers a les seves escoles. Hi realitzaran dues inspeccions anuals i recolliran dades sobre l’estat de l’entorn, el bosc de ribera o el cabal d’aigua entre altres paràmetres. Dades que, comparades i amb el temps podran mostrar l’evolució d’un habitat amb especial sensibilitat a Valls, que ara necessita recuperar-se després d’anys d’oblit. En aquest sentit, després de no trobar recolzament a Europa en forma de subvenció per desenvolupar el pla especial de torrents, ara l’Ajuntament negocia amb l’ACA el desviament dels col·lectors d’aigües residuals ubicats a la llera dels torrents durant els anys noranta.

La recuperació de l’entorn natural dels torrents és un dels aspectes rellevants del redactat del Pla d’Ordenació Urbana elaborat durant la passada legislatura i que encara està pendent d’aprovar-se definitivament.