La CUP de Valls reclama per l'Ajuntament els pisos no heretats

Proposta de la CUP a Valls, perquè participi a la subhasta dels pisos procedents d'herències no efectuades que van a parar a la Generalitat. Els cupaires consideren que poden ser una opció per fomentar l'habitatge social. L'equip de Govern no ho veu viable pel mal estat de la majoria d'aquests immobles.

La CUP anima l'Ajuntament de Valls a demanar la cessió dels immobles provinents d'herències intestades que assumeix la Generalitat ubicats a Valls. Ho fa coincidint amb una subhasta impulsada des de la Generalitat en què 5 dels 47 immobles que s'obren a l'adquisició estan situats a Valls, quatre d'ells al Barri Antic. La CUP recela de la necessitat de buscar capital a través d'uns immobles que, restaurats podrien ampliar el parc d'habitatge social de la capital de l'Alt Camp, si la Generalitat els cedís per aquest efecte.

Des de l'Ajuntament, que ja ha estudiat les condicions en què es troben els habitatges subhastats s'adverteix que les condicions de manteniment, habitabilitat i seguretat d'alguns dels immobles subhastats no són les adequades per oferir habitatge digne i, en aquest sentit, avala la política de la subhasta, que serveix per aconseguir diners per invertir en habitatge social com una eina més eficaç.

Des de la Cup es reclama en aquest sentit que, en tot cas, trobar una formula que certifiqui que el destí dels diners recaptats en la subhasta reverteixen en polítiques socials i d'habitatge al municipi. Actualment l'Ajuntament de Valls compta amb un parc d'habitatge social d'emergència de vuit immobles, als quals s'ha de sumar el més d'un centenar d'habitatges socials depenent de la Generalitat.