La Joves de Valls i la Jove de Tarragona estrenen els nou pisos al Pati

La Joves de Valls i la Jove de Tarragona van aprofitar la diada del Pati per estrenar-se en la categoria de nous pisos aquesta temporada. Una diada agredolça per a una Joves que va estrenar també el 5d8, però va patir dues caigudes, i profitosa per la colla tarragonina, que també va estrenar el 4d8 amb l'agulla. La millor actuació del cap de setmana però, la va tornar a fer la Colla Vella dels Xiquets de Valls

A menys de dues setmanes per Sant Joan totes les colles que van fer coma mínim un castell de la Gamma extra la temporada passada ja s'han estrenat a la categoria de nou pisos enguany. Les últimes d'aquestes en fer-ho han estat aquest dissabte la Joves de Valls, la Jove de Tarragona i els Castellers de Sants.

Les dues primeres ho van fer a la diada del Pati que cada any organitza la Joves de Valls i que va tenir un any més un regust agredolç per als vermells. Les bones notícies van arribar amb les estrenes d'un 5d8 solvent i un 3d9 amb folre nerviós a la primera i la segona ronda. Les creus, el 3d8 amb el pilar i el pilar de set folrat que van quedar en carregats a les dues rondes finals i que es sumen a altres caigudes de l’espadat vermell en aquest inici de curs.

Al costat de la Joves també va fer dues passes endavant la Jove de Tarragona i també ho va fer ja d'entrada. Els tarragonins van obrir l'actuació estrenant-se en els nou pisos de manera solvent amb el 3d9 folrat. A la segona ronda els del Cós del Bou van repetir estrena amb un 4d8 amb l'agulla molt treballat a la descarregada pel nou pilar d’enguany dels liles. Van tancar l’actuació amb el tercer 5d9 i el segon pilar de sis de l'any.

L'actuació del Pati es va completar amb les tripletes de vuit dels Castellers de Barcelona i els Moixiganguers d'Igualada i la clàssica de vuit dels Nens del Vendrell.

I una vegada més aquesta temporada la millor actuació del cap de setmana se la va anotar la Colla Vella dels Xiquets de Valls, que va tornar a fer castells de nou aquest cop a L'Arboç. Ho va fer a la segona ronda, on va descarregar el tercer 3d9 folrat del curs. Abans, els d'Albert Martínez havien descarregat el 5d8 per tancar la diada amb el 4d8 amb el pilar i el segon pilar de set amb folre, tres estructures que podrien estar en els plans dels rosats per pujar un pis més per Sant Joan.

A L'Arboç també van destacar el 4d8 dels Bordegassos de Vilanova, el 5d7 de la Jove de Sitges i el 4d7 dels locals Minyons de L'Arboç