Showcookings al mercat de Valls per promoure el consum del producte de temporada

Fa més de 800 anys que el mercat de fruita i verdura de Valls posa les seves parades a la plaça de l’Oli. Un espai històric per la ciutat on ja és tradició anar a buscar els aliments de temporada els dissabtes. Perquè no es perdi, l’Ajuntament proposa diverses activitats, per atraure nou públic i mantenir als compradors de sempre.

Aquest dissabte, a més de les habituals parades de fruita i verdura, el mercat de la plaça de l’Oli de Valls va estrenar un espai nou, per on van passar cuiners vallencs per fer els seus plats, aprofitant el producte que es pot trobar al mateix mercat. Els cuiners de For Events van fer un gran risotto amb hortalisses com ara la coliflor, el bròquil o el carabassó.

Al seu torn, la xef Cristina Sans, del restaurant K de Valls, va proposar als assistents al mercat unes amanides ideals per aquests primers dies de calor, amb fruites i verdures del mercat. Tots productes propis de la primavera, pensant en promoure el consum estacional i allunyar-se de la producció d’hivernacle.

Es faran 4 activitats durant aquest any, una per cada estació. La primera va ser al febrer, aquesta és la segona aprofitant els últims dies de la primavera. Les següents seran a l’estiu i a l’hivern, per canviar els productes que s’utilitzin a aquestes classes de cuina. El mercat també va tenir banda sonora, l’Stromboli Jazz Band va ser l’encarregada d’amenitzar la jornada.