La Vella estrena la gamma extra amb el 5d9f més matiner

La Colla Vella dels Xiquets de Valls ha estat l'encarregada d'estrenar els castells de Gamma Extra aquesta temporada. Ho va fer, a més, amb un castell com el 5d9 amb folre que no s'havia fet mai abans de Sant Joan. De la seva banda, la Colla joves també va fer aquest cap de setmana els primers 3d8 amb el pilar i pilar de set que es veuen enguany al món casteller

No entrava en cap dels pronòstics de la prèvia del cap de setmana i la tècnica rosada va aconseguir guardar el secret fins a la mateixa Plaça Major de la Selva del Camp. Després de descarregar el tercer 4d9 folrat del curs a la primera ronda, a la segona arribava el primer gran moment de la temporada castellera. Els d'Albert Martínez van atacar el 5d9 amb folre més matiner d ela història no sense haver-lo de treballar a la descarregada, però demostrant que la Vella marca ara mateix el ritme de la temporada a velocitat de creuer cap a la primera gran cita del 24 de juny.

Un cop entrats a la Gamma extra, els rosats van baixar pretensions fins al 4d8 amb el pilar per tornar-les a pujar amb el primer pilar de 7 folrat que descarrega la nova alineació dels del Portal Nou, ja sense l'habitual César Torrijos al pis de terços.

També a la Selva del Camp, els Xiquets de Tarragona van viure una diada amb regust agredolç. Les millors notícies per als matalassers van ser un nou 4d8 descarregat i l'estrena del 2d7 a plaça aquesta temporada. La creu, els dos intents desmuntats de 3d8 a la tercera ronda. Els Xiquets de Reus van tenir també en el 4d8 el seu millor castell.

I si la Vella va descarregar l'espadat de set a La Selva, el primer de l'any s'havia vist hores abans de la mà de la Colla Joves, amb el que completava un gran cap de setmana a Cornellà. Allí els de Francesc Ramon també descarregaven amb solvència la tripleta de vuit. El dia abans, els del carrer d'en Gassó portaven a Vila-seca un altre castell inèdit aquesta temporada a plaça descarregant un 3d8 amb el pilar que els havia quedat en carregat poques setmanes enrere. Allí els vermells van signar la millor actuació del curs amb el 2d8 amb folre, el 3d8 i el pilar de 6.  

Al costat dels vallencs, els Xiquets de Vila-seca, que celebraven el quart aniversari de la seva refundació, van descarregar tres castells de 6, amb le 3d6 amb l'agulla com a millor castell.

També va haver castells al local dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau. Una actuació marcada per la pluja en que els cooperativistes van continuar amb la seva bona ratxa amb dos dels seus grans castells, el 3d8 i el pilar de 6, tercer i segon de la temporada respectivament. Un 3d8 que va ser també el millor castell dels Castellers de Sabadell