Valls presenta un Sant Joan de tarannà reivindicatiu

A Valls, ha començat el compte enrere per la celebració de la Festa Major de Sant Joan. Una edició que arrencarà el dia 20 de juny i que serà més reivindicativa que mai. Entre les novertats, la incorporació de nous elements del seguici festiu.

El tradicional ritual festiu que dóna inici a la Festa Major de Sant Joan de Valls, que inclou la sortida de l’àliga al balcó, pregó, petada de globus i tronada inaugural tindrà lloc el dimecres 20 de juny. Serà el primer de sis dies de festa, fins al dilluns 25, en què Valls celebra el vot de poble a la Mare de Déu del Lledó. Una festa que enguany es vol impregnar de reivindicació i que té el flama del Canigó com a element referent.

La vessant tradicional de la festa, la més patrimonial incorporarà enguany nous elements al seguici festiu. Després de la irrupció de ball de cercolets el curs passat, enguany s’introdueix el basilisc, estrenat l’any passat per la Colla Pessigolla, i també la Gegantona, en aquest cas, al seguici petit.

Si dimecres 20 serà la jornada inaugural, el dijous serà el dia principalment destinat als més petits, amb les Macedònia. Una jornada que tancarà l’humor de Lloll Bertrán. Divendres serà el dia destinat al lluïments dels diferents balls parlats i ja dissabte arribarà el plat fort de la festa, amb les Completes. L’endemà Tomb del Poble i dilluns, l’anada dels gegants al Lledó. Al ritual habitual, però de forma prèvia a la festa s’hi afegeix enguany la presència del Ball del Degollament de Sant Joan Baptista de Rodonyà i un concert d’homenatge a Peret impulsat per la comunitat gitana, que s’ha d’afegir als concerts del Solsticidi ja anunciats amb anterioritat i que tenen com a plats forts Els Catarras, Buhos, Zoo o la Raiz.