Valls estudia habilitar una rotonda en una cruïlla perillosa del polígon

L’Ajuntament de Valls estudia la possibilitat d’habilitar una rotonda a la cruïlla entre els carrers Fusters i Curtidors del Polígon Industrial com a solució a la sinistralitat que es registra en aquest punt. Un punt calent per la densitat de vehicles que hi passen i per la seva complexitat. Actualment s’està estudiant la viabilitat de la mateixa, que depèn de poder retirar una caixa de subministrament telefònic que hi ha en aquest punt per garantir que la rotonda tingui l’espai adequat pel pas de vehicles pesats.

L’anunci va arribar durant el ple del mes de maig, en el marc del debat d’una moció del PSC que reclamava, com ja va fer l’octubre de 2015, major atenció al manteniment del polígon i a les seves problemàtiques, punt rebatut des del Govern traient pit de la feina feta fins el moment.

En aquest sentit, mentre el PSC argumentava que el govern ha actuat al polígon gràcies a la pressió de la moció que va plantejar fa tres anys i reclamava que intensifiqui la seva actuació, des de la CUP, que com la resta de partits de l’oposició va secundar la moció, es reclamava també una millora en el pla de mobilitat a la zona.

Durant el ple, el PSC també va secundar una moció en defensa dels docents de l’Institut El Plau de Sant Andreu de la Barca. Ho va fer entenent, com la resta de grups excepte el PP, que es va quedar sol en aquest punt, que amb aquest cas només es busca desacreditar el model d’escola catalana.

D’altra banda, el plenari va servir també perquè tots els grups avalessin, amb l’abstenció còmplice de tota l’oposició, una modificació de crèdit que ha de permetre doblar l’aportació del consistori a les colles castelleres per garantir la presència del màxim nombre de castellers a Washington. L’Ajuntament aportarà per aquest viatge 200.000 euros, 100.000 per colla. El ple va proposar també diversos noms per rebre el guardó del Reconeixement de la Ciutat que atorga el consistori, entre ells, a títol pòstum, al cuiner Àngel Solé.