Les Cambres de Comerç alerten de la caiguda de les exportacions

El 2018 ha començat amb números negatius per les exportacions tarragonines segons alerta l'Informe de Conjuntura Econòmica de les Cambres de Comerç que s'ha presentat avui. Tot i que cal tenir en compte que venim d'un any anterior amb xifres rècord. Baixa també el crèdit bancari i el sector immobiliari no acaba de recuperar-se.

Després d'un 2017 pletòric l'informe de conjuntura econòmic del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre adverteix d'una caiguda preocupant del volum d'importacions i exportacions interanual. Respecte el curs passat en els tres primers mesos del nou exercici, aquestes cauen un 4% i un 7% respectivament. Unes xifres que contrasten amb els globals catalans i estatals.

El comerç amb l'exterior no és l'únic punt preocupant d'un informe que també adverteix de la davallada, gairebé en un 4% del crèditr bancari, 4.000 milions d'euros per sota la xifra absoluta de l'any 2013.

Malgrat tot, però, els responsables de l'estudi avalen el creixement moderat i satisfactori de l'activitat econòmica al Campd e Tarragona i les Terres de l'Ebre. Per fer-ho es fixen sobretot en l'augment interanual de l'ocupació, un 9,71%. Un percetatge que s'entén pels resultats positius d'afiliació a la seguretat social i també la disminució de la taxa d'atur, situada encara però, amb un 15,85% per sobre la mitjana catalana en tres punts. En aquest aspecte, la principal preocupació es centra en la qualitat dels contractes, tenint en compte que durant el 2017 més del 90% de contractes que es van signar van ser temporals.

Pel que fa al mercat immobiliari, l'estudi reconeix que no acaba de refer-se, quan es fixa en la baixa incidència que la zona té en el total d'habitatges nous a Catalunya.