Castells de nou i de vuit i mig per tancar el mes de maig

El 4d9 amb folre de la Colla Vella a Reus ha estat el castell més destacat de les colles del Camp de Tarragona aquest cap de setmana. La Jove de Tarragona va repetir el 5d8 i va estrenar el pd6 i la Joves de Valls va portar la tripleta de vuit a Barcelona

Una vegada més aquesta temporada, la millor actuació del cap de setmana casteller se la va apuntar una Colla Vella que va tornar a ensenyar castell de nou pisos, en aquest cas el 4d9 amb folre a la diada del Pallol de Reus. Els d’Albert Martínez el van acompanyar de dos castells de la gamma alta de vuit com el 5d8 i el 4d8 amb el pilar i el  setè pilar de 6 de la temporada

Al costat dels vallencs, els Xiquets de Tarragona van continuar amb la seva progressió amb els castells bàsics de vuit, que van descarregar amb suficiència, a més d'un nou 5d7. Dos castells de vuit que també van ser el màxim exponent de l'actuació dels locals Xiquets de Reus.

També dissabte a la tarda, a la diada del seu local, la Jove de Tarragona va tornar a descarregar per segona vegada aquest curs el 5d8, al que van tornar a acompanyar del 3 i el 4d8. L'estrena lila del cap de setmana va passar per un pilar de sis descarregat per primer cop amb una dona com a baix.

També van ser a la dia a del local de la Jove uns Nois de la Torre que van continuar amb la bona progressió del 3d7 amb l'agulla a la primera ronda, però no van poder igualar la millor actuació del curs deixant el 4d7 amb l'agulla en intent desmuntat a la segona. Van completar l'actuació amb el 3d7 i el 4d7. Per últim, els Brivalls de Cornudella van tenir en el 2d6 el seu millor castell.

I qui també va igualar la millor actuació del curs va ser la Joves de Valls, que va portar a Barcelona la tercera tripleta de vuit del curs, amb el 2d8 amb folre i el 3 i el 4d8. Van tancar la diada amb el quart pilar de sis de l'any.