El servei d'emprenedoria de Vallsgenera ajuda a crear una setentena de negocis

El Servei d’Emprenedoria de l’Institut Municipal de Desenvolupament Local Vallsgenera treu pit de la feina feta. Els seus responsables comptabilitzen en 67 el volum d’activitats que han contribuït a crear durant l’últim any i mig. Per fer-nos una idea, hem visitat la Conxita, que ara fa tres mesos ha engegat un negoci a Valls assessorant-se a través del servei ofert per Vallsgenera.

La Conxi tenia una idea. Un negoci de menjar per emportar elaborat amb ingredients aptes per a celíacs. Sabia on volia arribar, però desconeixia els processos administratius necessaris per fer-lo realitat. És aquí on busca l’assessorament del servei que, des del 2013 ofereix Vallsgenera, amb la voluntat de facilitar la creació de negocis a la capital de l’Alt Camp.

El servei també inclou la possibilitat que les noves activitats que assessora puguin ubicar-se temporalment al viver d’empreses que gestiona al polígon industrial. Els responsables de l’organisme municipal destaquen la productivitat del servei, que durant l’últim any i mig ha assessorat 67 emprenedors que han obert una nova activitat. Una xifra que es multiplica gairebé per 6 si mirem enrere i ens situem als inicis del servei. Vallsgenera xifra en 359 els emprenedors que han utilitzat el servei des del 2013. Un servei que s’afegeix, recorda el responsable d’Empresa i Ocupació de l’Ajuntament de Valls, a les línies de subvencions per a joves emprenedors que gestiona també Vallsgenera.