El Festival de Música de Santes Creus destinarà enguany els beneficis a la Lliga contra el Càncer

 

Per segon any consecutiu el Monestir de Santes Creus tornarà a ser l'escenari del cicle de concerts que es va reprendre l'any passat, i ho farà amb 3 sessions de grans clàssics als antics dormitoris del monestir cirtercenc. Un projecte solidari que enguany destinarà tots els seus beneficis a la Lliga Contra el Càncer de les Comarques de Tarragona.

El Festival arrencarà enguany el 7 de juliol. Una iniciativa que va renéixer l'any passat inspirada en el cicle de música que es va començar a celebrar el 1975, i que va estrenar el mateix Gonçal Comellas, actual director de l'Orquestra del Festival. Enguany Comellas obrirà i clourà un cicle on s'escoltaran els grans cors i àries de Bach i Haendel, quintets i simfonies de Mozart i Shubert. Actuaran també el Cor Montserrrat i diferents solistes com la soprano Maria Mateu o la pianista Alba Ventura. Una proposta que enguany incorpora al preu de les entrades diferents complements turístics.

La proposta va iniciar-se l'any passat amb fins solidaris per la pròpia fundació organitzadora i per ajudar col·lectius del territori. Aquest any part dels beneficis seran per la Lliga Contra el Càncer de les Comarques de Tarragona, que enguany celebra el seu 25è aniversari. La Diputació de Tarragona i el Departament de Cultura de la Generalitat patrocinen l'esdeveniment, que té un aforament previst de 1.500 espectadors per tot el festival. Les entrades ja es poden comprar al preu d'entre 22 i 32 euros al web de la Fundació Música Solidària.