La Joves declara desert el seu guardó a la Nit de Premis en protesta pels presos polítics

La 35ena edició de la Nit de Premis de Valls tindrà un guardó menys. La Colla Joves ha decidit declarar desert el premi Ventura i Solé de periodisme casteller. La decisió respon al posicionament de la colla respecte el moment polític que viu Catalunya. De fet, entregarà els 400 euros que destina al premi a la caixa de solidaritat pels presos polítics.

A banda de la Colla Joves, deu entitats, institucions i empreses més participen de la Nit de Premis, una gala que pretén posar en valor diferents aspectes de la vida social i econòmica de Valls. Entre els principals premis, el d’Iniciativa Cívica, que la comissió organitzadora, formada per Ajuntament, Cambra de Comerç i Fundació Ciutat de Valls ha atorgat al Grup de Nadal dels Artistes Vallencs, pels 75 anys d’història de la seva exposició. El premi gran, el vallenc de l’Any, ha recaigut en el president durant anys de l’Associació de Veïns de Pisos Clols, Jordi Targa.

En total, la Nit de Premis repartirà 24 guardons, repartits en 19 premis. La gala es celebrarà al Centre Cultural de Valls el dissabte 9 de juny a partir de dos quarts de nou del vespre i l’amenitzarà el conjunt local Fenya Rai.