Pregó passat per aigua per encetar Sant Joan

La pluja es va colar al ritual d’inici de la festa major de Sant Joan de Valls. Tot i l’inconvenient però, Mariona Escoda va poder sortir al balcó per donar la benvinguda als sis dies festius a la capital de l’Alt Camp. Ho va fer en una plaça del Blat plena i pacient que va aguantar el xàfec i va seguir un pregó que es va tancar amb la tradicional petada de globus multitudinària.

El ram que va caure mitja hora abans de l’hora programada pel pregó a la capital de l’Alt Camp va amenaçar amb aigualir la festa. I en part ho va fer. El públic assistent va buscar refugi a les zones porxades de la plaça del Blat i es va quedar amb les ganes de veure els titelles gegants que recreaven les festes de l’ós del Pirineu, espectacle que es va haver de suspendre. Tot i això, va mostrar les seves ganes de festa esperant pacient que la pluja donés una oportunitat al pregó. Mentrestant, a l’Ajuntament, la pregonera d’enguany signava al llibre d’honor abans de sortir al balcó. Uns vint minuts més tard del previst la pluja va donar el respir que s’esperava i la cantant vallenca va poder sortir a donar la benvinguda a la festa posant música a l’inici festiu.

Com és costum a Valls, l’acte que va donar el tret de sortida a la festa es va tancar amb una multitudinària petada de globus a la mateixa plaça del Blat, acompanyada d’una tronada aèria protagonitzada per la Pirotècnia Tomàs, que serà l’encarregada de portar la pólvora al cor de la ciutat de Valls les nits de la revetlla i Sant Joan. L’esclat aèria anuncia al cel de Valls sis dies seguits de festa on la cultura popular i tradicional hi té un pes destacat.