Mariona Escoda serà la pregonera d'un Sant Joan que vol ser Festa Patrimonial d'Interès Nacional

L’estiu vallenc començarà ple de festa amb la programació de Sant Joan. La cantant Mariona Escoda, pregonera d’enguany, serà l’encarregada del tret de sortida d’un Sant Joan on tot comença. El campanar marcarà el SantJoaner 2024, que enguany recaurà en Ramon Vidal, el campaner en actiu més gran de la ciutat.

El corpus central històric, que es presenta candidatura a ser Festa Patrimonial d’Interès Nacional, arribarà al punt àlgid amb la nit de completes, amb focs d’artifici i els castells a l’antiga que es podrà seguir en directe a TAC12. El ritual festiu, que celebrarà també el 25è aniversari de l’ós, anirà acompanyat d’una proposta musical amb segell local i noms com Crim o Dr. Calypso.

UN SANT JOAN MÉS FAMILIAR

L’aposta cultural vol ser més familiar que mai, i tindrà el concert de Xiula, l’estrena de La Caravana del Dr. Masterfil d’Eudald Ferré i els Passabarrets, i els titelles gegants Óssos del Pirineu.

ARRENCA LA TEMPORADA AL KM0

En la plana castellera, Els Xiquets de Valls, fidels a la tradició, estrenaran temporada des del Kilòmetre 0 amb el periodista Xavier Grasset com a ambaixador. El 16 de juny Grasset oficiarà el sorteig de l’ordre d’actuació de Sant Joan, determinant per veure quina colla estrena el nou sistema de rondes vallenc.

ACTES PREVIS

A l’avantsala de la festa, La Pessigolla presentarà un recuperat Ball de Galeres que homenatja la batalla de Lepant del segle XVI i l’església de Sant Joan viurà la Missa de Glòria, obra que el mestre Pau Casals va idear quan només tenia 15 anys.