Valls desperta els seus Dracs en un Sant jordi multitudinari

Els cantaires de la coral infantil Cors Alegres interpreten la melodia que ha de servir per despertar els Dracs de Valls, adormits des de l’última Santa Úrsula. És un ritual que es repeteix anualment i que compta també amb la participació d’escolars de diferents centres de la ciutat que s’han aprés la cançó durant els últims mesos. La veu dels infants desperta els elements festius i de foc de Valls que actuen per primer cop en un dels actes més simbòlics i estimats de la celebració d’una diada de Sant Jordi a Valls que també regala altres moments de participació als escolars. Un exemple el trobem a la plaça Sant Jordi, on, des de fa deu anys, Òmnium Cultural promou, entre aquests, la lectura en català.

El punt neuràlgic de celebració de la diada de Sant Jordi a la capital de l’Alt Camp ha tornat a situar-se al Pati, convertit en punt de trobada entre escriptors i lectors. Allí, s’hitroben les parades de les llibreries vallenques Roca, Tram i Adserà, el principal atractiu d’una festa que enguany, coincidint amb dia laborable, ha tornat a treure massivament la gent al carrer.

Tret d’un petit ruixat a primera hora de la tarda, la celebració de la diada a Valls ha estat multitudinària, especialment, com és habitual, des de mitja tarda, coincidint amb la tradicional despertada dels Dracs.